naar top
Menu
Logo Print

3 TRENDS VOOR H/W 2020/2021

Aan u voorgesteld door MICAM

MICAM, een van ‘s werelds grootste schoenvakbeurzen, stelt u graag de trends voor die naar verwachting volgend jaar het herfst/winterseizoen zullen domineren. Dat doen zij dankzij een onderzoek van WGSN, een bureau gevestigd in het Verenigd Koninkrijk dat gespecialiseerd is in trendscouting. Considered Comfort wordt gekenmerkt door zachte en comfortabele materialen voor een indoor/outdoor look die de grenzen van de dresscode verlegt. Tech-tility richt zich tot de relatie tussen werkelijke en virtuele realiteit en maakt gebruik van technische materialen en innovatie om tot een design met futuristische trekken te komen. Reconstructed Legacy kijkt dan weer naar het verleden om tot nieuwe oplossingen voor de toekomst te komen, hier ligt de focus sterk op duurzaamheid.

1. CONSIDERED COMFORT

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter c

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter cDames/kinderen

Considered Comfort verkent de relatie tussen mode en thuis: multifunctionele accessoires (denk aan slippers, tegenwoordig hip genoeg om ook buitenshuis te dragen) worden steeds populairder en comfort krijgt prioriteit. We zien veel zachte, natuurlijke en tactiele materialen terug. Het concept van hybride schoeisel zal worden onderzocht, denk hierbij aan het combineren van pantoffelvormen met een premium design, geïnspireerd door ballerina’s.

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter cHeren/kinderen

In deze categorie weerspiegelt de trend een verschuiving in de verwachtingen van de klant. De consument richt zich steeds meer op zijn kledingkeuze, of het nu thuis, op het werk of voor een avondje uit is. Het belangrijkste is om comfortabel en goed gekleed te zijn. Nu het pak meer casual wordt en de streetwear stijlvoller, zien we een verschuiving naar informele elegantie. Concreet zien we dus heel wat actieve en vrijetijdstrends terug. Hybride schoenen zijn voorzien van futuristische versieringen en felle kleurrijke accenten. Traditionele kleuren zijn dan weer doordrenkt met moderne stijlen die resulteren in een look geschikt voor eender wie.

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter c

2. TECH-TILITY

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter c

Dames/kinderen

De lijn tussen echt en virtueel, authentiek en vals, waarheid en fantasie vervagen steeds meer. Tech-tility verkent de manier waarop de fashionindustrie dit probleem benadert. Kleuren die we hier terugzien, werden geïnspireerd door de digitale wereld. Innovatie en hightech materialen zullen in het middelpunt van de belangstelling staan met slimme stoffen die reageren op beweging en de lichaamstemperatuur regelen. Concreet zien we stijlen en looks die doen denken aan de futuristische of genderneutrale stijlen van sportkleding.

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter c

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter cTrends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter c

Heren/kinderen

Voor heren wordt het alledaagse extremer en de techniek tastbaarder: het is tijd om de ontwerpconventies te heroverwegen. Innovaties in textiel en technieken zullen de meest formele (kantoor)kledij gemakkelijker en comfortabeler maken. Deze trend zoekt naar ontwerpen, materialen en kleuren die opvallen op videoschermen. Prints worden beïnvloed door glitches en digitaal puin en iriserende details creëren vluchtige en buitenaardse effecten. Sportieve schoenen worden afgewerkt met exploderende en fluorescerende kleuren.

3. RECONSTRUCTED LEGACY

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter c

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter cDames/kinderen

In tijden van instabiliteit krijgt het verleden een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Reconstructed Legacy verkent hoe kleding het verleden zal herinterpreteren in het licht van de toekomst, maar op een meer duurzame manier. We kunnen ons verwachten aan klassieke, preppy stijlen gestimuleerd door een meer edgy streetwear look. Materialen en details worden geïnspireerd door het verleden, maar geherinterpreteerd met technisch innovatieve stoffen en moderne vormen.

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter cHeren/kinderen

Met de opkomst van de digitale cultuur is het verleden voor de mode-industrie altijd een stabiel referentiepunt geweest. In 2021 zullen de tradities uit het verleden geactualiseerd worden. Mannelijke consumenten houden ervan om producten te kopen met een geschiedenis. Dat betekent meer klassieke modellen die zich aanpassen aan een meer moderne levensstijl én die de natuur respecteren. Er wordt veel aandacht besteed aan goed ontworpen, vertrouwde en milieuvriendelijke designs. Het gebruik van ambachtelijke technieken, niet alleen voor formeel schoeisel, maar ook voor luxe streetwear. Dit geeft het design een tijdloze aantrekkingskracht en creëert klassiekers die eeuwig meegaan.

Trends MICAM 2020/2021 H/W A/W Herfst/Winter Autumn/Winter c

THEMICAM

THEMICAM

+392438291
-