naar top
Menu
Logo Print

GARANT LEDENVERGADERING 19 FEBRUARI 2018: INTERESSANTE INFORMATIE

Op maandag 19 februari jongstleden werd in de Garant Showroom in Trade Mart Brussels de traditionele zesmaandelijkse ledenvergadering georganiseerd. Deze keer gebeurde dit niet in het kader van de vakbeurs, de aanwezige leden - met een knipoog 'de harde kern' - waren speciaal voor deze gelegenheid naar Brussel gekomen.

Een immer enthousiaste Garantverantwoordelijke voor België Rudi Arnots heette het gezelschap welkom en kon uitpakken met positieve cijfers en gegevens. In 2017 bleef het ledenaantal vrijwel stabiel op 84 leden. Ook de via Garant gerealiseerde omzet bleef ongewijzigd, zodat Garant België kan terugblikken op een goed jaar 2017, een succes in de steeds moeilijker wordende commerciële omstandigheden.

Rudi besprak verder de algemene zakengang in de detailhandel, met onder meer de kortingsproblematiek tijdens de sperperiode, en citeerde onder meer een studie van Eurostat, die vaststelt dat de Belgische retail in 2017 de hoogste omzetdaling in Europa kende (-2,5%) . Vooral de onlineaankopen van de Belgische consument gebeuren hoofdzakelijk via buitenlandse onlinewinkels.

Rudi Arnots analyseerde nog de inkopen bij de 20 topleveranciers en kondigde ook aan dat er een tiental nieuwe Garant-leveranciers het aanbod kwamen versterken. Hij bracht ook verslag uit van het zeer interessante bezoek aan de leerlooierij van Ecco in Nederland en kondigde tot ieders tevredenheid aan dat dit jaar Garant opnieuw een groot feest voor de leden zal organiseren, een bericht dat op applaus werd onthaald.

Verder vestigde Rudi de aandacht op de presentatie van de collecties in de etalage en in de winkel: nuttige tips die de omzet positief kunnen beïnvloeden. De andermaal zeer interessante vergadering werd afgesloten met een overzicht van de komende herfst-wintermode 2018-19, met speciale dank aan Paul Torfs voor de medewerking. Na de vergadering werd er in de showroom nog nagepraat met een hapje en een drankje: een uitstekende gelegenheid voor de aanwezige leden om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

 

ANWR GARANT INTERNATIONAL

ANWR GARANT INTERNATIONAL

+3224797307
+3224796339